Σελίδες

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Dance me to the end of love - Leonard Cohen




-Το τραγούδι αυτό  γράφτηκε το 1984  από τον Leonard Cohen και περιλαμβάνεται στο άλμπουμ του Various Positions.
Φυσικά ,πολύ γρήγορα έγινε μεγάλη επιτυχία ως ένα από τα πιο διάσημα ερωτικά τραγούδια.
Ο ίδιος ο Cohen δήλωσε σε μία συνέντευξή του  ότι η πρώτη έμπνευση για το τραγούδι Dance Me To The End Of Love ήταν η γνώση ότι  στα γερμανικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως , υπήρχαν κουαρτέτα εγχόρδων και  ο κρατούμενοι που  συμμετείχαν,εξαναγκάζονταν να παίζουν κλασική μουσική, ενώ οι συγκρατούμενοί τους καίγονταν στα κρεματόρια που βρίσκονταν ακριβώς δίπλα,βιώνοντας όλον αυτόν τον τρόμο , τον πανικό , τον πόλεμο τής ζωής και τού θανάτου. Γι’ αυτό και οι πρώτοι στίχοι του τραγουδιού λένε: «Dance me to your beauty with a burning violin / Dance me through the panic ‘till I’m gathered safely in / Lift me like an olive branch and be my homeward dove»
Το τραγούδι αυτό ωστόσο , μιλάει τη γλώσσα τού πάθους. Μία γλώσσα που μπορεί να ενταχθεί σε οποιαδήποτε δραστηριότητά μας. Η  αγάπη και η ολοκληρωτική παράδοσή μας στον αγαπημένο μας είναι μία απ' αυτές. 
Η ομορφιά τού να υπάρχεις, η ομορφιά τής ολοκλήρωσης, τής τελείωσης  τής ύπαρξης, εκείνου του εύφλεκτου υλικού που σε ολοκληρώνει... είναι και η αγάπη τού ερωτευμένου τέτοιο υλικό. Ο ίδιος o Cohen επιμένει ότι η μυστηριώδης διεργασία δημιουργίας του τραγουδιού, θα ήταν καλύτερο να παραμένει κρυφή, γιατί θεωρεί ότι δεν έχει σημασία ποια είναι η πηγή της φλόγας που δίνει την έμπνευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.