Σελίδες

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Οδηγίες συγγραφής δημιουργικών εργασιών:Γ. Βιζυηνός,''Ποίος ήτο ο φονεύς του αδελφού μου''

🔺🔼🔻
 Οι μαθητές τού Β1 παρακαλώ να παραδώσουν  εκτυπωμένες τις  εργασίες τους από 8 έως το αργότερο στις 11/1/2019.Η παρουσίαση των εργασιών στην τάξη θα γίνει την Δευτέρα 14/1/2019.Οι  εργασίες σας να έχουν τη δομή που έχουμε αναφέρει (βλ. σχεδιάγραμμα). Η δε μορφή τους  να είναι σε word (1,5διάστιχο,με γραμματοσειρά Times14).Αφήστε  περιθώριο  3 εκατοστά αριστερά και 2 εκατοστά στο κάτω μέρος τής σελίδας για την αναφορά των πηγών-παραθεμάτων σας.[Οι πηγές και τα παραθέματα ,όταν μεταφέρονται κατά λέξη, να είναι μέσα σε εισαγωγικά και να δηλώνονται με αύξοντα αριθμό σε κάθε σελίδα(π.χ.<<.................>>1 <<.........>>2 ). Στο κάτω μέρος τής σελίδας δηλώνετε τον
αριθμό ,τον δείκτη τής πηγής  και τα στοιχεία της(π.χ. 1. Δήμου,Νίκος , <<Ως γνωστόν>>, Τα Νέα.)
Αν αντλήσατε υλικό από βιβλίο,τότε ο τίτλος θα παρατεθεί με πλάγιους χαρακτήρες,χωρίς εισαγωγικά,για να διακρίνεται από τα άρθρα περιοδικών κ.λπ.(π.χ. 2.Ιονέσκο,Ευγένιος,Ρινόκερος,Εκδόσεις Κέδρος,2009.]
Το κείμενό σας θα έχει παραγράφους,όταν το νόημα ή το θέμα σας αλλάζει.Επιπλέον,θα είναι γραμμένο μόνο στη μία πλευρά τού φύλλου(μέγεθος Α4). Οι σελίδες θα είναι αριθμημένες (κάτω δεξιά). Μπορείτε ακόμα να περιλάβετε στην εργασία σας συνοδευτικό υλικό(εικόνες,πίνακες,στατιστικά στοιχεία) και υλικό που έχουμε επεξεργαστεί στην τάξη(παράθεση στο τέλος, πριν από τη βιβλιογραφία βλ. παρακάτω)
 Κάθε μαθητής θα δηλώνει την ενότητα που έχει επεξεργαστεί ή την προσωπική του άποψη ,όπου τυχόν έχει αντιρρήσεις.Μην ξεχάσετε την εισαγωγή(πώς επιλέξατε το συγκεκριμένο θέμα , τι επιδιώκετε να αναδείξετε-αποδείξετε και γιατί και με ποιους τρόπους εργαστήκατε) τον πρόλογο και τον επίλογο τής εργασίας ,όπου θα εκφράσετε όλοι την άποψή σας (δηλ. τι σας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση από όσα είδατε και μάθατε ή διαβάσατε σχετικά με το θέμα σας και γιατί.Μην παραλείψετε την αναφορά στο παρόν).
  Μην παραλείψετε τον πίνακα περιεχομένων σε ξεχωριστή σελίδα αμέσως μετά το πρωτοσέλιδο με τον τίτλο(ο τίτλος τής εργασίας είναι:Γ.Βιζυηνός:''Ποίος ήτο ο φονεύς του αδελφού μου''και ό τι έχει ανατεθεί στην κάθε ομάδα)...Φωτογραφίες, σχέδια,εικόνες κ.α., καλύτερα σε διακριτό μέρος στο τέλος τής εργασίας(μετά τα συμπεράσματα - επίλογος) .Η βιβλιογραφία-πηγές στην τελευταία σελίδα.

- Όλα τα παραπάνω ισχύουν και για την ομάδα που θα επεξεργαστεί δημιουργικά την ενότητα 'Τέχνη' από το μάθημα της Φιλοσοφίας.

Προσοχή:Μην πλατειάζετε. Οργανώστε τη σκέψη και τον λόγο σας.Να είστε σύντομοι και περιεκτικοί.Μην χρησιμοποιείτε ΄΄έτοιμο'' υλικό από το διαδίκτυο.Να  επιλέγετε μόνο ό τι σας αρέσει και σας ενδιαφέρει και να ασκείτε κριτική σε αυτά που διαβάζετε.Εμπιστευτείτε τον νου και την εμπειρία σας.
                                                                                          Καλές Γιορτές!
  Καλή σας επιτυχία,             
                                   Ι.Μπέγκου                                                                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.